Tävlingsinformation

Kalmar Swimrun går av stapeln 11 juli 2020.

I lag om två personer ska deltagarna ta sig runt en bana genom att simma och springa. Både simning och löpning sker i våtdräkt, lätta skor och badmössa. Eventuellt ytterligare hjälpmedel deltagarna har med sig måste finnas med hela vägen fram till mål. 

Kalmar Swimrun kommer att genomföras i de centrala delarna av vackra Kalmar för att ge publik chansen att följa tävlingen på nära håll och skapa en speciell stämning för de tävlande. Start sker i Kalmarsundsparken och målgången sker mitt i de publikkokande Larmtorget. 

Kalmar Swimrun kommer att avgöras på en bana och en distans.  

Datum och tid

Kalmar Swimrun 2019 går av stapeln lördagen den 13 juli. Starten kommer att gå klockan 10.00.

Klasser

Man kan tävla i herrklass, damklass och mixklass. Inget individuellt deltagande.

Bansträckning

Banan för 2019 års lopp är samma som loppet 2018! Det blir en distans med 18,05 km löpning och 3,55 km simning.

Ladda hem 2019 års bana här!

Allmänt om bana och terräng

Löpningen sker genom relativt flack terräng och tillgängliga öar och simningen görs i relativt lugna och strandnära vatten i Kalmar Sund och genom den centralt belägna Systraströmmen. Banan är således relativt snabb och lätt i en oförglömlig miljö.

Banan kommer att vara väl markerad och skyltad. Simsträckorna kommer att vara tydligt utmärkta med vid igång och uppgång. Vid längre simningar kommer bojar att ytterligare förtydliga simningens rutt. Båtar, kajaker och vattenskotrar kommer att finnas i vattnet för simmarnas säkerhet. 

Längs med banan kommer det att finnas energizoner med vätska och energipåfyllnad samt sjukvårdsresurser.

Priser

Uppdatering av priser sker kontinuerligt.