Partners

Vill du också samarbeta med oss? Läs mer om vad vi kan erbjuda här.


 

Kalmar Simsällskap startade 1920. Inom klubben har funnits såväl vattenpolo, simhopp, konstsim som simning. Sedan början av 1990-talet är verksamheten i huvudsak simning.

Vår verksamhet består dels av simundervisning för barn och ungdomar i enlighet med ”En svensk Simlinje”, dels av tränings- och tävlingsverksamhet.

Kalmar Simsällskap vill ge barn och ungdomar goda kunskaper i simning och livräddning samt skapa en god kamratskap och idrottsanda. Alla – simmare, ledare, föräldrar – är med och utvecklar en meningsfull fritidssysselsättning.

www.kalmarsim.se
 

 

Destination Kalmar arbetar för att besökaren ska välja Kalmar framför andra destinationer. Kalmar ska vara en attraktiv stad, inte bara för besökare, utan även för invånare och potentiella inflyttare. Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att resa till Kalmar!

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemangsutbudet i Kalmar, driva turistbyrå- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

www.kalmar.com
 

 

Wellness studio är en expansiv och innovativ friskvårdskedja. Utifrån våra värdegrunder arbetar vi för att ständigt utvecklas för att nå vårt mål att bli en av landets främsta friskvårdskedjor med Sveriges mest nöjda medlemmar

Vår affärsidé är ”Vi hjälper människor till ett hälsosamt liv genom regelbunden träning”.
Vi gör verklighet av affärsidén genom att erbjuda effektiva och lättillgängliga tjänster med hjälp av motiverande och kompetent personal. En del av att vara lättillgänglig består av att kunna erbjuda träning på flera platser nära där du bor och arbetar. En annan är att ha generösa öppettider. Vi arbetar ständigt för att skapa bättre förutsättningar för att fler ska kunna träna!

www.wellnesstudio.se
 

 

Prestationskläder ska ge dig de starkaste och mest unika varumärkena inom träning och aktivitet! Produkter som ger och tar, dig till en större upplevelse i ditt utövande!

Genom att ge dig nöjd kundgaranti och träningstips genom vår panel av experter, vill vi ge dig så mycket mer än bara ett köp av en vara!

www.prestationsklader.se
 

 

Polar är pionjär inom pulsmätning, aktivitetsmätare och träningsdatorer. Med nästan 40 års erfarenhet och ett stolt arv inom innovativ fysiologisk och sportmedicinsk forskning, tillgodoser vi alla nivåer av träning genom ett brett produktsortiment som omfattar cykeldatorer, sport- och aktivitetsmätare, träningsappar och onlinetjänster. Våra prisbelönta träningsdatorer är ett förstahandsval bland konsumenter över hela världen, och säljs via 35 000 återförsäljare världen över. Polar är ett privatägt företag med huvudkontor nära Uleåborg i Finland. Företaget är verksamt i mer än 80 länder. Ytterligare information finns på polar.com. 

Polar M430 är Kalmar Swimruns officiella klocka. Läs mer och se filmer om M430.

www.polar.com

 

Logotyp_enradig_sfm.jpg
 

Vi är kunniga fastighetsmäklare som kan våra områden. 

I gruppen finns fastighetsmäklare med olika inriktning, allt från försäljning av bostadsrätter, nyproduktion till försäljning av villor och fritidshus. Även de med inriktning mot kommersiella uppdrag och försäljning av gårdar, jord och skog.

Vår ambition är att alltid motsvara dina förväntningar och ge dig bästa möjliga service. Som kund är du i fokus och vår strävan är att ge dig det du efterfrågar – rådgivning, stöd och vår kunskap – när du ska köpa eller sälja bostad.

www.svenskfast.se/hitta-maklare/kalmar/

 

 

Suez är ett av landets ledande företag inom återvinning och avfallshantering. Med 1 100 medarbetare, 66 lokalkontor och egna behandlingsanläggningar erbjuder vi effektiva, miljöriktiga lösningar med fokus på nytänkande och långsiktig hållbarhet. Genom att välja oss får du en nära och engagerad partner med lokal kompetens. Samtidigt drar du nytta av vår erfarenhet som en internationell aktör inom avfallshantering.

www.suez.se

 

Kajakkalmarsund_logo_u_bakgr.png
 

Kajak Kalmarsund AB erbjuder försäljning, uthyrning och kurser till dej som är intresserad av   havskajak och surfski paddling. 

Vi har erfaren personal som kan ge bra tips och vägledning när du vill veta mera om paddling i lugna vatten eller äventyr i stora vågor.

www.kajakkalmarsund.se

 

Maurten-Logo-Black-(1)-kopia.png
 

Att få i sig tillräckligt med energi har alltid varit en utmaning. Våra magar reagerar ofta kraftigt på traditionella energiprodukter.

2015 hittade det svenska företaget Maurten ett sätt att göra kolhydratrika produkter mer skonsamma för magen.

Maurten insåg att en så kallad hydrogel skulle kunna transportera kolhydraterna från magsäcken till tarmen, där kolhydraterna tas upp – och på så sätt undgå magproblemen. Den första produkten är en dryck där hydrogelen byggs genom att kombinera alginat – en kostfiber som återfinns i alger – och pektin som utvinns från fruktskal. När drycken hamnar i magsäckens syrliga miljö bildas hydrogelen och kolhydraterna kapslas in i den geléliknande massan. Hydrogelen transporterar sedan kolhydraterna vidare ut i tarmsystemet där gelen löses upp och kolhydraterna frisätts för upptag.

Konceptet och drycken har visat sig mycket framgångsrik och idag använder sig flera av världens främsta uthållighetsidrottare deras produkter. Vinnarna i Berlin, Boston, Chicago och London, för att nämna några, använde sig av den energirika drycken. De senaste två åren har vinnarna i samtliga stora maraton använt sig av drycken. Listan på namn kan göras lång. Det är inte bara renodlade maratonlöpare som valt den svenska innovationen. Världsstjärnan Mo Farah, fotbollsklubben Tottenham Hotspur FC och Tour de France stallet EF Education–Drapac p/b Cannondale förlitar sig alla på Maurtens teknologi.

maurten.com

 

kalmar kanotklubb logo.jpg
 

Kalmar Kanotklubbs anläggning ligger naturskönt vid Norra Fjärden straxt norr om Kalmar centrum. Välkommen att besöka oss både på land och i vattnet. Vi paddlar motionskajaker för en eller flera personer, havs- och skärgårdskajak, surfski och en och annan canadensare. Här får vi uppleva vår fina stad från ett annat perspektiv!

www.kalmarkanotklubb.se

KE_logo_blue_PMS_friyta (kopia).jpg
 

Att värna om vår gemensamma miljö ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder endast 100% förnybar energi och finns alltid tillhands personligen för våra kunder med klara besked och goda råd. Den goda grannen är ett enkelt sätt att sammanfatta vårt handlande. Vi ska uppträda ansvarsfullt både mot människa och miljö. Vi är det självklara alternativet för den lokala kunden när det gäller val av energileverantör.

www.kalmarenergi.se